Zeppos

Herbicid za zatiranje ozkolistnih in širokolistnih plevelov v žitih

Aktivna snov: mezosulfuron – metil 30 g/kg, jodosulfuron-metil 6 g/kg,   mefenpir-dietil 90 g/kg
Formulacija: močljiva zrna (WG)
Registracija: U34330-9/2023/21
Proizvajalec: GLOBACHEM NV
Pakiranje: 1 kg

LASTNOSTI

ZEPPOS je selektivni herbicid za zatiranje enoletnih ozkolistnih in širokolistnih plevelov v žitih. Obe aktivni snovi (jodosulfuron metil natrij in mezosulfuron metil) delujeta na plevele na dva načina: pretežno preko listov, delno pa tudi talno. Tretja aktivna snov mefenpir-dietil pa služi kot varovalo – ima direkten vpliv na metabolizem gojenih rastlin, zato izrazito zmanjšuje vpliv herbicida na rast in razvoj žit.
Zeppos ima zelo širok spekter delovanja na vse najpomembnejše enoletne plevele v žitih. Odlično deluje na najbolj problematične enoletne ozkolistne plevele (navadni srakoperec, njivski lisičji rep, divji oves, enoletna latovka..) in tudi na enoletne širokolistne plevele (bela metlika, prava kamilica, navadni plešec, njivska trirobka, navadna zvezdica, poljski mak, perzijski jetičnik, navadna vijolica, plezajoča lakota in druge…..)

UPORABA V ŽITIH

OZIMNA PŠENICA, RŽ in TRITIKALA

Zaradi načina delovanja aktivnih snovi in zato najboljše učinkovitosti delovanja na plevele, je optimalen čas uporabe v razvojnih fazah od začetka razraščanja do konca nastanka drugega kolenca (BBCH 21-32).

Registriran je v odmerkih do 0,4 kg/ha pri poročeni porabi vode od 100-400 L/ha

CEREAL PRO priporočila:

Standardni program
ZEPPOS 0,4 kg/ha + močilo HI-WETT 0,1 L/ha

Premium program
V primeru izrazito močne prisotnosti ali prerazvitosti smolenca ali slaka v posevkih žit.

ZEPPOS 0,4 kg/ha + FLUROSTAR 200 0,6 L/ha + močilo HI-WETT 0,1 L/ha
ali
ZEPPOS 0,4 kg/ha + FLUROSTAR SUPER 0,8 L/ha + močilo HI-WETT 0,1 L/ha

Priporočamo uporabo močila HIWETT v odmerku 0,1-0,15 L/ha zaradi izboljšanega delovanja v vseh pogojih uporaba herbicida.