Zaftra AZT 250 SC

Fungicid za zatiranje bolezni v vrtninah in poljščinah

Aktivna snov: azoksistrobin 250 g/l
Formulacija: koncentrirana suspenzija (SC)
Registracija: U34330-109/17/3
Proizvajalec: Syngenta Crop Protection AG
Pakiranje: 1L

Zaftra vsebuje azoksistrobin, ki je vodilni fungicid zelo širokega spektra v varstvu številnih kultur. ZAFTRA je v Sloveniji registrirana v kumarah, bučnicah z neužitno lupino (brez oljnih buč), paradižniku, papriki, jajčevecu, jagodah, čebuli, fižolu za stročje, redkvi, redkvici, krompirju, brokoliju, cvetači, glavnatem zelju, kitajskem kapusu, glavnatem ohrovtu, listnem ohrovtu, brstičnem ohrovtu, grahu za stročje, fižolu za zrnje, česnu, šalotki, drobnjaku, solati, endiviji, rukoli, listnatem radiču, radiču za siljenje, vitlof radiču, korenju, rumeni (podzemni) kolerabi, kolerabici, gomoljni in belušni zeleni, peteršilju, pastinaku, rdeči, krmni in sladkorni pesi, poru, oljni ogrščici, grahu, krmnem grahu, ječmenu, tritikali, pšenici, rži, volčjem bobu, špargljih.

 

OILSEED PRO (OLJNA OGRŠČICA)

Najbolj nevarna bolezen oljne ogrščice je bela gniloba (Sclerotinia sclerotiorum). ZAFTRA ima odlično delovanje na belo gnilobo.).

Program “PREMIUM” – dvakratna aplikacija

 • 1. aplikacija takoj spomladi:
  BOUNTY 0,5 L/ha ali SIRENA 1,2 L/ha
 • 2. aplikacija pred cvetenjem ali v času cvetenja:
  ZAFTRA 0,5 L/ha + PROTENDO 0,35 L/ha
  ali
  ZAFTRA 0,5 L/ha + ZENBY 0,3 L/ha.

 

POTATO PRO (KROMPIR)

ZAFTRA vsebuje azoksistrobin, ki je ena najboljših aktivnih snovi za zatiranje črne listne pegavosti (Alternaria solani). Škropiti preventivno v odmerku 0,5 L/ha. V programu je ZAFTRA odličen partner DIFCOR-ju, zato je primerno da se s škropljenji s tema dvema pripravkoma alternira. Pri tem je treba upoštevati, da ima DIFCOR dobro kurativno delovanje, medtem ko ZAFTRA deluje predvsem preventivno.

ZAFTRA se v programu z MONCUT-om lahko uporabi za zatiranje bele noge krompirja. Odmerek MONCUT-a je v takšnem programu 0,2 L/tono semena, odmerek ZAFTRE pa 1-2 L/ha. ZAFTRA se aplicira ob sajenju tako, da se tretira samo brazda (tla), gomolji morajo ostati netretirani. V ta namen je potrebno ustrezno opremiti sadilnik krompirja.

CEREAL PRO

ZAFTRA je strobilurinski fungicid, ki dobro deluje na širok spekter bolezni, še posebno pa ga odlikuje delovanje na najnevarnejše bolezni ječmena ter izražen vpliv na metabolizem žit, ki rezultira v pomembnem povečanju pridelka tudi kadar bolezni niso prisotne. V žitih se priporoča izključno raba v kombinaciji z drugimi fungicidi. Zaftra je registrirana v ječmenu, pšenici, rži in tritikali, v prvi vrsti ga priporočamo za ječmen, kjer njegove lastnosti (odlično delovanje na specifične bolezni ječmena, metabolni vpliv na pridelek) pridejo najbolj do izraza.

JEČMEN

 • T1: Protendo 0,4 L/ha
  ali
  Bounty 0,5 L/ha + Zaftra 0,5 L/ha
 • T2: Bounty 0,3 L/ha + Protendo 0,4
  ali
  Bounty 0,5 L/ ha + Sirena 0,8 L/ha

Učinkovitost in zanesljivost delovanja ZAFTRE v vseh vremenskih pogojih se izrazito poveča z dodajanjem 0,1-0,2 L/ha močila HI-WETT:

 • poraba vode do 250 L/ha 0,1 L/ha
 • poraba vode 250-500 L/ha 0,15 L/ha
 • poraba vode nad 500 L/ha 0,2 L/ha.