Temsa SC

Selektivni foliarni herbicid v koruzi z rezidualnim delovanjem

Aktivna snov: mezotrion 100 g/l
Formulacija: koncentrirana suspenzija (SC)
Registracija: U34330-93/15/5
Proizvajalec: GLOBACHEM N.V.
Pakiranje: 1L, 5L

 

PREDNOSTI IN NAČIN DELOVANJA
TEMSA je visoko kakovostna formulacija mezotriona, ki je ena vodilnih aktivnih herbicidnih snovi za koruzo. TEMSA vsebuje kompleksna pomagala za omočenje, zato se ji lahko kot močilo dodaja le HI-WETT, ki povečuje učinkovitost delovanja obenem pa za razliko od drugih močil ne predstavlja tveganja za fitotoksičnost! Specifična formulacija zagotavlja povečano učinkovitost mezotriona preko lista. TEMSA ima tudi pomembno delovanje preko tal, kar pomeni da deluje na vznik plevela po škropljenju. TEMSA ima zelo širok spekter delovanja na enoletne širokolistne plevele, ima pomembno delovanje na nekatere trave in osat. Velja za najbolj učinkovit herbicid v koruzi proti baržunastemu oslezu.

 

UPORABA IN ODMERKI

TEMSA je registrirana v odmerkih do 1,5 L/ha v razvojnih fazah 2-8 listov koruze. Mezotrion je izjemno selektiven za koruzo, zato se ga lahko brez problema uporabi v kasnejših razvojnih fazah, ko npr. zaradi vremenskih razmer ni bilo mogoče opraviti škropljenj.

TEMSA dobro deluje na ozkolistni enoletni plevel kadar ima le-ta 2-4 liste. Delovanje na širokolistni enoletni plevel je najboljše kadar ima le-ta 2-6 listov.

Zaradi odlične selektivnosti TEMSE tudi v poznih razvojnih fazah koruze, je TEMSA, bolj kot drugi herbicidi, primerna za korekcije, še posebno za specifične plevele ter v situacijah, ko se škropljenje zaradi različnih razlogov opravi prepozno:

  • za korekcijska škropljenja širokolistnih plevelov 0,8-1,5 L/ha. Višina odmerka je odvisna predvsem od razvojne faze plevelov.

TEMSA se lahko uporabi tudi v kombinacijah za osnovno škropljenje kasneje po vzniku koruze, npr. v kombinaciji:

  • TEMSA 0,5-0,6 L/ha + MOTIVELL EXTRA 0,5-0,6 L/ha + KAMBA 0,5-0,6 L/ha
    • izjemno zanesljiva rešitev za vse plevele z enim škropljenjem.
    • kombinacija deluje tako preko listov kot preko tal in je izjemno malo odvisna od vremenskih razmer
    • dobro delovanje v širokem časovnem obdobju, ko ima koruza od 4 do 8 listov.

TEMSA se s partnerji lahko uporablja tudi za zgodnja osnovna škropljenja, ko se uporabijo manjši odmerki TEMSE odvisni od partnerjev v kombinaciji ter od velikosti in sestave prisotnih plevelov.

TEMSA vsebuje optimiziran sistem za omočevanje, zato ne dodajati standardnih penetracijskih močil! Za optimizacijo delovanja lahko dodate le 100 mL/ha adjuvanta HI-WETT.