Mitsui and Co., Ltd. Obvešča, da je dokončno zaključena pogodba, po kateri bo začela delovati nova družba, ki je nastala z združitvijo njene evropske podružnice Certis Europe z nedavno pridobitvijo Belchim Crop Protection. Novo podjetje se bo imenovalo Certis Belchim B.V.

Vsi delničarji združenih družb bodo še naprej delničarji nove družbe Certis Belchim. Podrobnosti o deležu v novem podjetju so: Mitsui AgriScience International S.A. (67 %), Ishihara Sangyo Kaisha Ltd. (15 %), Nippon Soda (10%), Mitsui Chemicals Agro Inc. (6%), in Kumiai Chemical Industry Co. doo (2 %).

Mark Waltham, trenutno izvršni direktor tako Certis Europe kot Belchim Crop Protection, je bil imenovan za izvršnega direktorja Certis Belchim B.V., ki bo ohranila pisarne in funkcije v Utrechtu na Nizozemskem in Londerzeelu v Belgiji.

Nov ključni dobavitelj na področju varstva rastlin

Certis Belchim združuje prednosti dveh dobro uveljavljenih podjetij na področju varstva rastlin z močnimi temelji v Evropi, dinamičnimi in rastočimi platformami v Severni Ameriki ter širitvijo priložnosti s partnerji v Afriki, Južni Ameriki in Aziji. Certis Belchim temelji na širokem in inovativnem portfelju izdelkov, ki temeljijo na japonskih raziskavah in razvoju, pridobljenih in lastniško razvitih izdelkih izdelkih skupine Mitsui AgriScience in dobaviteljev strateških partnerjev ter širokega in tržno vodilnega nabora bioloških sredstev za varstvo rastlin.

Izjava Hitoshi Kudo, General M ager, Agriscience Division, Mitsui & Co., Ltd.:

»Certis Belchim združuje vire in strokovno znanje dveh svojih podjetij, Certis Europe in Belchim Crop Protection ter s tem predstavlja enega pomembnejših globalnih podjetij na trgu sredstev za varstvo rastlin. Ustanovitev Certis Belchim je pomemben mejnik v podjetju Mitsui & Co. Strategija skupine AgriScience je povečanje intenzivnosti prisotnosti na področju hrane in kmetijstva in z veseljem uresničujemo to strateško zavezništvo z japonskimi inovativnimi delničarji za raziskave in razvoj. Veselimo se skupne poti z ekipo Certis Belchim in našimi cenjenimi partnerji, ki ustvarjamo novo vrednost in zadovoljujemo potrebe pridelovalcev, ko se soočajo z izzivi trajnostne pridelave hrane.«

Izjava Mark Waltham, CEO, Certis Belchim B.V.:

»Certis Belchim temelji na izkušnjah dveh kreativnih in dinamičnih podjetij, ki sta se pozicionirala kot ponudnika inovativnih rešitev za varstvo rastlin, z odličnim poznavanjem tehnologij in proizvodov na področju varstva rastlin in na teh temeljih se bomo razvijali tudi v bodoče, tako v Evropi kot širše. Zelo sem
vesel, da vodim tako sposobno ekipo. Združeni smo v naši skupni ambiciji pomagati našim strankam in dobaviteljem pri razvoju inovativnih izdelkov in programov, ki so zasnovani za trajnostno varstvo rastlin povsod v svetu. Naš slogan je “Rastemo združeni” (“Growing Together”)«.